RUTES QUE ES PODEN REALITZAR

Visita guiada per la ciutat monumental de Cervera.
Cap de comarca de la Segarra i partit judicial. Llocs destacats: Sala d’exposicions del Museu Comarcal de Cervera, Universitat, Muralles, Monument a la Generalitat, Carreró de les Bruixes, Paeria i Església de Santa Maria.

Verdú
Població de l’Urgell on podrà visitar:
Tallers i obradors de ceràmica, el Museu de Joguets i autòmats on podrà gaudir d’un recull de més de mil peces (atraccions de fira, vehicles de pedals, objectes de futbol,  joguets de llauna, ...), el Castell, etc.

Rutes del vi.
A molta proximitat, es troben nombrosos cellers de vi que ofereixen visites guiades.       
És obligatòria la visita a Verdú, població d’àmplia tradició vinícola, i a Vallbona de Les Monges, amb vins blancs de gran qualitat.

Ruta de l’oli
La producció de l’oli de Lleida (un dels millors del món) es concentra en una trentena de poblacions de les comarques de les Garrigues, l’Urgell i el Segrià, les quals conformen la D.O. Les Garrigues. Es poden visitar alguns punts d’interès de la zona, com ara els museus i parcs temàtics, dels castells de l’Espluga Calba i la Floresta, les pintures rupestres de Cogul, etc. També es pot comprar oli a les cooperatives locals

Ruta dels Castells.
La Segarra és la comarca amb una proporció més elevada de castells per metre quadrat de Catalunya. No es tracta de fortaleses immenses, però sí d’edificis ben conservats que ens transporten als temps medievals que aquestes terres marcaven la frontera entre els mon àrab i cristià. Les més importants són: Montsonís (Noguera), Montclar (Urgell), Florejacs (Segarra) i Pallargues (Segarra)

Ruta del Cister
El monestir de Poblet, a la Conca de Barberà; el de Santes Creus, a l’alt Camp; i el monestir de Vallbona de les Monges, a l’Urgell, constitueixen un dels conjunts cistercencs habitats més destacats d’Europa, declarats patrimoni de la humanitat per la UNESCO.

Altres
Ruta del Riu Corb
Visita guiada al patrimoni cultural de Guissona.
L’Estany d’Ivars i Vila-sana
Etc.

FESTES I ESDEVENIMENTS
Fira de l’oli de qualitat Verge i  Fira de les Borges Blanques (les Garrigues)
Se celebra al gener, el cap de setmana de Sant Antoni

Fira del Brut i la Bruta de Torà (La Segarra)
Carnestoltes. Febrer
Antiga celebració recentment recuperada, que gira al voltant d’uns personatges tradicionals- el Brut, la Bruta, el Bonic i la Bonica- ara convertits en gegants.

Festa dels Dolors de Bellpuig (l’Urgell)
Divendres anterior a Setmana Santa. Se celebra amb gran solemnitat la tradicional Processó dels Dolors, amb un gran nombre de penitents

Els Tres Tombs d’Anglesola (l’Urgell)
Últim cap de setmana de març. Aquesta festa és considerada com una de les millores en el seu àmbit, tant pel nombre de carruatges i cavalleries de diferents estils i èpoques que hi desfilen com per la seva qualitat

L’Aquelarre de Cervera (la Segarra)
Últim cap de setmana d’agost. La festa de les bruixes s’organitza des de l’any 1978. Entre els múltiples actes que s’hi organitzen,  la cercavila amb gent disfressada de bruixes i monstres,  etc.

Fira del Teatre al Carrer. Tàrrega (l’Urgell)
Segon cap de setmana de setembre. Més de 100 grups de teatre presenten una gran varietat d’espectacles per a totes les edats i per a tots els gustos.

Festa del Vi i la Verema de Verdú (l’Urgell)
Cap de setmana vers el 12 d’octubre. La festa mostra la verema, el transport del raïm i l’elaboració del most segons els mètodes tradicionals. L’ acte central és “la piada”-premsada amb els peus- del raïm

Fira del Torró d’Agramunt (l’Urgell)
Cap de setmana vers el 12 d’octubre. La fira recull la llarga tradició torronera que hi ha a la vila.

Festa del Segar i el Batre a la Fuliola (l’Urgell)
El darrer cap de setmana de juny té lloc la Festa del Segar, amb la demostració de la sega feta a mà segons el sistema tradicional. Quinze dies més tard, té lloc la festa del Batre

Concurs Nacional de Vestits de Paper de Mollerussa (El Pla d’Urgell)
Desembre. L’original desfilada per la passarel·la centra l’atenció d’aquesta gran gala que guardona els artesans d’aquesta curiosa moda.

Pessebre Vivent de Sant Guim de la Plana (La Segarra)
Nadal.
Aquesta escenificació constitueix un esdeveniment amb el qual col·laboren la majoria de veïns del poble